Fokken op laag pitje

Alphabulls heeft het fokken op de lange baan gezet ivm een andere vakopleiding! Doch is het een informatieve website over de Old Englisch Bulldog en bent u welkom mijn website te bekijken!

In de afgelopen 15 jaar dat ik honden heb, heeft Alphabulls ook maar 2 nestjes gehad respectievelijk 10 en 5 jaar geleden.

Wie ben ik?

In 2010 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het ras Old English Bulldogs. Toen ik een heel bijzondere band met Nelson opbouwde kreeg ik steeds meer de gedachte om in dit ras te willen kweken. Bij het verdiepen in het ras heb ik een duidelijke visie ontwikkeld hoe en wat ik voor ogen heb met dit zeer diverse ras met enorm veel variabiliteit.

Buiten het uiterlijk is gezondheid en gedrag bovenaan komen te staan! Mijn doel is een handzame en gezonde type Alternative te gaan kweken. Dat houd in om door middel van het kruisen verschillende types Old English Bulldogs tot een ideaal beeld te komen voor geschikte gezinshonden! 

  

 

Gezondheid

De Engelse Bulldog die we hedendaags kennen is dusdanig doorgefokt tot het uiterlijk die ze tegenwoordig hebben met enorm veel gezondheidsproblematiek aan de ogen, snuit, ademhalingvrijheid en dergelijke klachten. In de jaren zeventig is daarom besloten de originele Engelse Bulldog terug te fokken zoals deze er in de middeleeuwen uit zag. Dit is dan ook de oorsprong van de veel gezondere Old English Bulldog!

Mijn doel is dan ook op een aantal gezondheidspunten goed te selecteren. Atletische bouw, een langere snuit voor vrije ademhaling en het röntgenen van de heupen (HD) en ellebogen (ED) van de ouderhonden alvorens ze na goedkeuring voor de kweek in te zetten.

Stamboomvereniging

Al mijn honden hebben een EKC stamboom en de puppies krijgen ook allemaal een EKC stamboom mee. De European Kennel Club is een geheel onafhankelijke stamboomvereniging, dat zelf geen honden fokt of op show brengt. Wel geeft deze organisatie de alom bekende EKC shows per jaar waarvan één een geheel weekend is.